Μαρίνα Παπαδέλλη
Επίκουρος Καθηγήτρια
Τηλ: 27210-45164
Φαξ: 27210-45164
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σπουδές:
· Διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Τίτλος διατριβής: «Βιοχημικός και μοριακός χαρακτηρισμός αζωτοδεσμευτικών βακτηρίων το οποία έχουν απομονωθεί από έδαφος μετά από εμπλουτισμό του με υγρά απόβλητα ελαιοτριβείων» (1999).
· Πτυχίο Γεωπονίας από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1993).
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:
Τα οξυγαλακτικά βακτήρια και ειδικότερα η εφαρμογή τους στην τεχνολογία των τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης καθώς και η μελέτη των ιδιοτήτων τους σε μοριακό επίπεδο. Παραγωγή αντιμικροβιακών ουσιών από οξυγαλακτικά βακτήρια και η μελέτη του φαινομένου σε επίπεδο γονιδίων.
Επιλεγμένα Ερευνητικά Προγράμματα:
· «Fermented Calamon olives: an unexplored ecosystem, a pool of novel lactic acid bacteria starters».
· «Βιοσύνθεση και ρύθμιση του λαντιβιοτικού μασεδοσίνη - μοριακή και τεχνολογική προσέγγιση».
· «Βελτίωση βιομηχανικής παραγωγής αφυδατωμένων αλλαντικών με χρήση μικροβιακών στελεχών εκκινητών απομονωθέντων από φυσικώς ζυμούμενα προϊόντα».
Δημοσιεύσεις:
Επιστημονικά Περιοδικά με σύστημα κριτών: 10
Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια: 30
Διδασκόμενα μαθήματα
· Γενική Μικροβιολογία
· Μικροβιολογία Τροφίμων
· Βιοτεχνολογία Τροφίμων
· Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών και Τεχνικών Εκθέσεων
6. Ώρες συνεργασίας με τους φοιτητές
· Τετάρτη 15:00 - 17:00,
· Πέμπτη 11:00 - 13:00,
· Παρασκευή 9:00 - 11:00.
7. Πρόσφατες δημοσιεύσεις
· Georgalaki M., Papadelli M., Chassioti E., Anastasiou R, Aktypis A, De Vuyst L., Van Driessche G., Devreese B., and Tsakalidou E. (2010) Milk protein fragments induce the biosynthesis of macedocin, the lantibiotic produced by Streptococcus macedonicus ACA-DC 198. AppliedandEnvironmentalMicrobiology, 76:1143-1151.
· Maragkoudakis P., Papadelli M., Georgalaki M., Panayotopoulou E.G., Martinez-Gonzalez B.,Mentis A.F., Petraki K., Sgouras D.N. and Tsakalidou E. (2009) In vitro and in vivo safety evaluation of the bacteriocin producer Streptococcus macedonicus ACA-DC 198. International Journal of Food Microbiology, 133: 141-147.
· Anastasiou R., Aktypis A., Georgalaki M., Papadelli M., De Vuyst L. and Tsakalidou E. (2009) Inhibition of Clostridium tyrobutyricum by Streptococcus macedonicus ACA-DC 198 under conditions simulating Kasseri cheese production. International Dairy Journal, 19: 330-335.
· Georgalaki M, Manolopoulou E., Anastasiou R., Papadelli M., and Tsakalidou E. (2009) Detection of Streptococcus macedonicus in Greek cheeses. International Dairy Journal, 19: 96-99.
· Papadelli M., Karsioti A., Anastasiou R., Georgalaki M. And Tsakalidou E. (2007) Characterization of the gene cluster involved in the biosynthesis of macedocin, the lantibiotic produced by Streptococcus macedonicus. FEMS Microbiology Letters, 272(1):75-82.
Βιογραφικό Σημείωμα Μαρίνας Παπαδέλλη
latest Running | Off-White x Air Jordan 1 NRG UNC The Ten — Resist Game