ΑΡΧΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (MASTER)

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ

ERASMUS

ΕΡΕΥΝΑ

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι πτυχιούχοι που φέρουν τον τίτλο σπουδών "Τεχνολογίας Τροφίμων" που αντιστοιχεί στο πρόγραμμα σπουδών του πρώην Τμήματος ΤΕΙ ΄΄Τεχνολογία Τροφίμων΄΄ έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που καθορίζονται από το Άρθρο 1, ΠΔ 78, ΦΕΚ 36/07 02-1989, Τεύχος Πρώτο.

Οι πτυχιούχοι που φέρουν τον τίτλο σπουδών "Τεχνολογίας Τροφίμων" μπορούν να απασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της Τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Τεχνολογίας Τροφίμων, με τη διαδικασία της συντήρησης, επεξεργασίας και ποιοτικού Ελέγχου των Τροφίμων, της αξιοποίησης των υποπροϊόντων και συμμετέχουν στην οργάνωση, επίβλεψη και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των αποβλήτων των βιομηχανιών τροφίμων.

Μπορούν να εργαστούν ως στελέχη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι και να εκτελούν τις πράξεις τεχνολόγου τροφίμων ως εξής:

παραγωγή και ποιοτικό έλεγχο τροφίμων, καθώς και στις Υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των τροφίμων.

Εμπορία και διακίνηση εξοπλισμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων και πρόσθετων υλών.

Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίμων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρμόδια Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών.

Εκπόνηση ή συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών οικονομοτεχνικής σκοπιμότητας για την ίδρυση ή επέκταση βιομηχανιών τροφίμων.

Συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών και στην επίβλεψη για την κατασκευή ή επέκταση βιομηχανιών τροφίμων.

Άσκηση καθηκόντων εμπειρογνώμονα σε αγορανομικά δικαστήρια ή άλλα δικαστήρια και σε υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων για την πιστοποίηση της ποιότητας και καταλληλόλητας των τροφίμων

Να καλύπτουν θέσεις υπευθύνων σε βιομηχανίες που προβλέπονται από την νομοθεσία για την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών

Μπορούν να εργασθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

 

Διαβάστε ΕΔΩ

Το εργαστήριο Οργανοληπτικού Ελέγχου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων διοργάνωσε σεμινάριο γευσιγνωσίας οίνου. Ο ειδικός γευσιγνώστη κ. Κ. Λαζαράκης μύησε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος καθώς και τους επισκέπτες στην γευσιγνωσία του οίνου.

 
 αφίσα οινογνωσίας
 
 
 
 
φωτο1
 
 
 
 
φωτο2
 
 
 
 
φωτο3