Οι πτυχιούχοι του Τµήµατος Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων µε βάση τις εξειδικευµένες επιστηµονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται µε τη µελέτη, έρευνα και την εφαρµογή σε σύγχρονους και ειδικούς τοµείς της επιστήµης και τεχνολογίας τροφίµων.
Ενδεικτικά οι απόφοιτοι του Τµήµατος µπορούν να εργασθούν σε βιοτεχνίες και βιοµηχανίες µε την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίµων, στην εµπορία και διακίνηση εξοπλισµού βιοµηχανιών και βιοτεχνιών τροφίµων, σε Υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των τροφίµων, µπορούν να συµµετέχουν στην ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίµων, σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρµόδια Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών, στην εκπόνηση µελετών οικονοµοτεχνικής σκοπιµότητας για βιοµηχανίες τροφίµων Οι πτυχιούχοι του Τµήµατος µπορούν να εξελίσσονται σε όλο το φάσµα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας και βιοµηχανίες και βιοτεχνίες τροφίµων και υπηρεσίες τροφίµων.
Με βάση τις εξειδικευµένες επιστηµονικές γνώσεις τους οι απόφοιτοί του Τµήµατος γίνονται δεκτοί σε πληθώρα Προγραµµάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Master) Ελληνικών και ∆ιεθνών Πανεπιστηµίων.