Image
Προηγούμενα Προγράμματα Σπουδών

 

Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνολογίας Τροφίμων» (ΤΕΤΡΟ)

Το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνολογίας Τροφίμων» δέχθηκε τους τελευταίους εισακταίους το ακαδημαΐκό έτος 2018-2019.

Το πρόγραμμα σπουδών λειτουργεί μέχρι την αποχώρηση όλων των εγγεγραμένων φοιτητών.

Πρόγραμμα Σπουδών Τεχνολογίας Τροφίμων

Κανονισμός Σπουδών TETΡO

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγων Τροφίμων

Ένταξη στο Πρόγραμμα Σπουδών ¨Επιστήμης κ Τεχνολογίας Τροφίμων"

 Ανώτατη διάρκεια σπουδών ΤΕΤΡΟ

Η ανώτατη διάρκεια φοίτησης σε ένα πρόγραμμα σπουδών πρώτου κύκλου με ελάχιστη διάρκεια οκτώ (8) ακαδημαϊκών εξαμήνων για την απονομή του τίτλου σπουδών, είναι ο χρόνος αυτός, προσαυξημένος κατά τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα (Ν. 4957/2022)

Σύμφωνα με τα άρθρα 76 και 454 του Νόμου 4957/2022 η ανώτατη διάρκεια φοίτησης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για τους φοιτητές που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι κατά την έναρξη ισχύος του Νόμου 4957/2022 (Ιούλιος 2022) και δεν είχαν υπερβεί την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης (8 εξάμηνα) κατά τη δημοσίευση του ν. 4777/2021 (Φεβρουάριος 2021), η ανώτατη διάρκεια φοίτησης της παρ. 1 του άρθρου 76 του Ν 4957/2022 (δώδεκα εξάμηνα) εφαρμόζεται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 και έπειτα.
  • Οι φοιτητές που ήταν εγγεγραμμένοι κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4777/2021 (Φεβρουάριος 2021) και είχαν υπερβεί την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης (8 εξάμηνα), διαθέτουν για την ολοκλήρωση των σπουδών χρόνο ίσο προς την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης (8 εξάμηνα) από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 και εξής, χωρίς δικαίωμα προσαύξησης του χρόνου φοίτησης κατά την παρ. 1 του άρθρου 76 του Νόμου 2022 (άρθρο 454, Νόμος 4957/2022).

Μετά από τη συμπλήρωση της ανώτατης διάρκειας φοίτησης (συμπεριλαμβανομένης και της εξεταστικής Σεπτεμβρίου), εκδίδεται πράξη διαγραφής. 

 

Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων» (ΤΕΓΕΠ) 

Το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων» δέχθηκε τους τελευταίους εισακταίους το ακαδημαΐκό έτος 2008-2009. Κατόπιν μετανομάστηκε σε «Τεχνολογίας Τροφίμων».

Επαγγελματικά δικαιώματα Τεχνολόγων Γεωργικών Προϊόντων 

Ενημερωμένο: Οκτωβρίου