Το πρόγραμμα σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» διαρκεί 10 εξάμηνα (5 έτη) και αντιστοιχεί σε 300 πιστωτικές μονάδες (ECTS).
 Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απονομή διπλώματος στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» που αντιστοιχεί στο επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (https://proson.eoppep.gr/el).Κατόπιν πιστοποίησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) θα απονέμει αδιάσπαστο τίτλο σπουδών Δίπλωμα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (integrated master).Ο προσανατολισμός του πρόγραμμα σπουδών είναι η θεωρητική και εφαρμοσμένη εκπαίδευση επιστημόνων και ερευνητών στο αντικείμενο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Τροφίμων.

 Σκοπός του Προγράμματος Σπουδών

  • Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση νέων επιστημόνων στην επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων που εδράζεται στις απαραίτητες γνώσεις θετικών, τεχνολογικών και οικονομικών επιστημών.
  • Η προετοιμασία των αποφοίτων για τη στελέχωση των βιομηχανιών τροφίμων, φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως ερευνητικά εργαστήρια, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, ελεγκτικές/ρυθμιστικές αρχές, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων.
  • Η ανάπτυξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Τροφίμων μέσω της επιστημονικής έρευνας και η δημιουργία νέων επιστημόνων στα αντικείμενα της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων.
  • Η ανάπτυξη συνεργασιών με τη βιομηχανία τροφίμων με στόχο την διάχυση της επιστημονικής γνώσης και τη διερεύνηση των αναγκών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Τροφίμων.
Ενημερωμένο: Ιουνίου