Επιλογής
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΓΕΝΙΚΑ
-
ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Διαλέξεις 3 ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικότητας (Υποχρεωτικά Επιλογής) ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: Ελληνική ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS Όχι - ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
-
Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα αποκτήσουν:
ΓΝΩΣΕΙΣ:
γνωρίζουν τις σύγχρονες διατροφικές απόψεις
περιγράφουν τις έννοιες των καινοτόμων, λειτουργικών τροφίμων, βιολογικών τροφίμων και γενετικά τροποποιημένων τροφίμων
γνωρίζουν τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στην παραγωγή των νέων προϊόντων
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:
κατανοούν τους παράγοντες που επιβάλλουν τον σχεδιασμό νέων προϊόντων τροφίμων
εξηγούν την στρατηγική ανάπτυξης μέσα από προγράμματα R&D
κατανοούν τις βασικές αρχές σχετικά με την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τροφίμων
ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ:
συσχετίζουν τις σύγχρονες διατροφικές απόψεις με τον σχεδιασμό νέων προϊόντων
αναλύουν τις τάσεις της βιομηχανίας τροφίμων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων
εφαρμόζουν στρατηγικές και διαδικασίες ανάπτυξης νέων τροφίμων
Γενικές Ικανότητες Ο φοιτητής έχοντας ολοκληρώσει το συγκεκριμένο μάθημα θα έχει περεταίρω αναπτύξει τις ακόλουθες γενικές ικανότητες:
Λήψη αποφάσεων
Αυτόνομη εργασία
Ομαδική εργασία
Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
Παράγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
- ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
-
Θεωρητική προσέγγιση των κατηγοριών την τροφίμων:
Καινοτόμα τρόφιμα
Λειτουργικά Τρόφιμα
Βιολογικά τρόφιμα
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Η έννοια του προϊόντος η δημιουργία και τα στάδια του
Τι υπαγορεύει την ανάπτυξη νέων προϊόντων
Στρατηγική ανάπτυξης μέσα από προγράμματα R&D
Νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στην παραγωγή των νέων προϊόντων
Σχετική Νομοθεσία
- ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
-
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Στην αίθουσα διδασκαλίας ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Χρήση Οπτικοακουστικού υλικού και πολυμεσικών εφαρμογών
Ενημέρωση και βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό μέσω e-mail
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Δραστηριότητα Φόρτος Εργασίας Εξαμήνου Διαλέξεις 39 Εργασίες που αφορούν μελέτες περιπτώσεων (ατομικές ή ομαδικές) 20 Αυτοτελής μελέτη 66 Σύνολο Μαθήματος 125 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Γλώσσα Αξιολόγησης: Ελληνική και αγγλική για φοιτητές Erasmus.
Γραπτή τελική εξέταση (80%) που περιλαμβάνει:
Ερωτήσεις θεωρητικού περιεχομένου, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεις κρίσεως
Επίλυση υπολογιστικών προβλημάτων
Σύντομη γραπτή ενδιάμεση εξέταση-test (20%) που γίνεται στο τέλος των παραδόσεων και περιλαμβάνει:
Επίλυση υπολογιστικών προβλημάτων εφαρμογής και απάντηση ερωτήσεων κρίσης (γίνεται τουλάχιστον τρεις φορές ανά εξάμηνο και μετά από την ολοκλήρωση της παράδοσης μιας θεματικής ενότητας του μαθήματος
- ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
-
Gordon W. Fuller ,2007 New Food Product Development: From Concept to Marketplace, Third Edition CRC Press
Hennessy, D.A. (2004). Product development, cost seasonality, region marginalization, and a more demanding consumer. Center for Agricultural and Rural Development, Iowa State University (www.card.iastate.edu). Working paper 04-WP-378.
Ray Winger and Gavin Wall 2006. Food product innovation A background paper. FAO
Σφλώμος Κωνσταντίνος, Βαρζάκας Θεόδωρος (2017). Έρευνα & Ανάπτυξη νέων προϊόντων & Επιχειρηματικών Σχεδίων Έκδοση: 1η