![fst-logo](/sites/default/files/styles/large/public/images/2024-03/fst-logo.png?itok=0m_gsNUZ)
Επιλογής
Επιλογής
Το μάθημα είναι θεωρητικό.
Το περιεχόμενο του μαθήματος έχει ως ακολούθως:
Εισαγωγή, το αντικείμενο του αυτομάτου ελέγχου στη βιομηχανία τροφίμων, οι σύγχρονες τάσεις.
Οργανολογία μετρήσεων βασικών μεγεθών των διεργασιών στις βιομηχανία τροφίμων.
Αισθητήρια και συστήματα μέτρησης θερμοκρασίας, πίεσης, μάζας, ροής, στάθμης, πυκνότητας, ιξώδους, θερμικής αγωγιμότητας, χρώματος, υγρασίας, χημικής και βιοχημικής σύστασης.
Διακοπτόμενοι, αναλογικοί, διαφορετικοί, ολοκληρωτικοί και σύνθετοι ρυθμιστές.
Ενδεικτικά και καταγραφικά όργανα, μεταβιβαστές αναλογικού και ψηφιακού σήματος.
Όργανα πνευματικού, υδραυλικού, μηχανικού και ηλεκτρικού ελέγχου.
Αυτόματες βαλβίδες.
Συστήματα αυτομάτου ελέγχου, ανοικτού και κλειστού βρόγχου, δράσης, ανάδρασης και ακολουθίας (feedforward, feedback & cascadecontrol).
Εφαρμογές των Η/Υ στον αυτόματο έλεγχο, εξοπλισμός σε Η/W και S/W, σύγχρονες τάσεις.
Ολοκληρωμένα παραδείγματα αυτομάτου ελέγχου σε βασικές διεργασίες της βιομηχανίας τροφίμων.