ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι

Κωδικός μαθήματος
ΕΤΤ1061
Μονάδες ECTS
4
Εξάμηνο
Εξάμηνο 1o
Κατηγορία μαθήματος
Διδάσκων καθηγητής

Αρετή Βογοπούλου

Περιγραφή μαθήματος
ΓΕΝΙΚΑ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Διαλέξεις 2
Φροντιστήριο 2
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικού Υποβάθρου (Υποχρεωτικό)
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: Αγγλική
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS Ναι
ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Γενικές Ικανότητες

Το μάθημα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των εξής γενικών ικανοτήτων:

Ανάπτυξη της ικανότητας για ανεξάρτητη και αυτόβουλη μάθηση

Ανάπτυξη της ικανότητας για αυτόνομη εργασία

Ανάπτυξη ικανότητας για ομαδική εργασία

Βελτίωση των στρατηγικών μελέτης και της εν γένει ακαδημαϊκής επίδοσης.

Ανάπτυξη ικανότητας χρήσης του διαδικτύου για προσωπική μελέτη και έρευνα

Ανάπτυξη της ικανότητας για αυτόνομη εργασία

Ανάπτυξη σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην πολυπολιτισμικότητα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα περιλαμβάνει:

επισκόπηση και διδασκαλία των βασικών συντακτικών δομών και της γραμματικής της Αγγλικής γλώσσας

την αναβάθμιση του λεξιλογίου των φοιτητών με τη διδασκαλία λεξιλογίου σχετικά με το ακαδημαϊκό περιβάλλον (Academic Vocabulary)

την εισαγωγή στο ειδικό ακαδημαϊκό λεξιλόγιο της επιστήμης και τεχνολογίας των τροφίμων

κατανόηση γραπτών και προφορικών κειμένων μικρής έκτασης/μέτριας δυσκολίας ακαδημαϊκού περιεχομένου

Το διδακτικό υλικό αποτελείται από ποικίλα αυθεντικά ή απλοποιημένα κείμενα (επιπέδου Β1-Β2) από ακαδημαϊκά βιβλία, επιστημονικά περιοδικά και ξένο τύπο. Τα επιστημονικά θέματα επιλέγονται από μια ευρεία θεματολογία που άπτεται του αντικειμένου σπουδών των φοιτητών όπως χημεία τροφίμων, μικροβιολογία τροφίμων, επεξεργασία και ασφάλεια τροφίμων κτλ. Τα μαθήματα επίσης περιλαμβάνουν ΤΠΕ για την αναζήτηση πληροφοριών και πολυμέσα ( βιντεοδιαλέξεις, ντοκιμαντέρ κτλ.).

Τα φροντιστηριακά μαθήματα είναι μαθητο-κεντρικά και περιλαμβάνουν εργασίες ανάπτυξης γλωσσικών δεξιοτήτων και την συστηματική εξάσκηση του λεξιλογίου, των γραμματικών και συντακτικών δομών της Αγγλικής γλώσσας. Οι φοιτητές καλούνται να χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα σε προφορικές (παρουσιάσεις, role-plays, debates, συζητήσεις) και γραπτές ασκήσεις (εκθέσεις, περιλήψεις, projects).

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Διαλέξεις στην αίθουσα,

Ασκήσεις σε ομάδες εργασίας με φυσική παρουσία των φοιτητών

ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Χρήση Οπτικοακουστικού υλικού και πολυμεσικών εφαρμογών

Χρήση ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του μαθήματος

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Δραστηριότητα Φόρτος Εργασίας Εξαμήνου
Διαλέξεις 26
Φροντιστηριακές Ασκήσεις 26
Τελική εξέταση 2
Αυτοτελής μελέτη 46
Σύνολο Μαθήματος 100
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Γλώσσα Αξιολόγησης: Αγγλική.

Γραπτή τελική εξέταση που περιλαμβάνει:

ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

ερωτήσεις ανοιχτού τύπου

κείμενα με κενά

κείμενο κατανόησης γραπτού κειμένου

συγγραφή έκθεσης/περίληψης

Προαιρετική εργασία (30%) με υποχρεωτική προφορική παρουσίαση, ατομική ή ομαδική, σε θέμα σχετικό με το αντικείμενο σπουδών.

Σημείωση: Το ποσοστό της γραπτής εξέτασης είναι 70% σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής επιλέξει να επωφεληθεί από την πρόταση (II)

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Academic Word List and practice:

Azar, B. (2009), Understanding and Using English Grammar, 4th ed, Pearson Education ESL, NY Διδακτικές σημειώσεις ΑΤΕΙ-Κ.

Bender, D. (2009) A Dictionary of Food and Nutrition, Oxford, OUP.

Individualised practice on the New General Service List.

The New General Service List (2013): the most frequent words in English: http://www.newgeneralservicelist.org/

Βαγιανός, Ι. (1985) Επίτομο γεωπονικό ελληνοαγγλικό λεξικό

Κανναβάς, Κ Αγγλοελληνικό λεξικό χημικών όρων