![fst-logo](/sites/default/files/styles/large/public/images/2024-03/fst-logo.png?itok=0m_gsNUZ)
Υποχρεωτικό
Υποχρεωτικό
Δημήτρης Παυλίδης
Το μάθημα χωρίζεται σε θεωρητικό και φροντιστηριακό μέρος.
Περιεχόμενα μαθήματος:
Περιγραφή και ταξινόμηση των βρώσιμων αλιευμάτων
Δομή και χημική σύσταση της σάρκας των αλιευμάτων
Θρεπτική αξία των αλιευμάτων
Μεταθανάτιες μεταβολές της σάρκας των ψαριών - νεκρική ακαμψία - αυτόλυση - αποσύνθεση
Μικροβιολογία αλιευμάτων (φυσιολογική μικροχλωρίδα, αλλοιογόνος μικροχλωρίδα, παθογόνοι μικροοργανισμοί)
Χημικοί και βιοχημικοί επιμόλυνες
Συντήρηση των αλιευμάτων με ψύξη και κατάψυξη (φυσικοχημικές και βακτηριολογικές μεταβολές – αλλοιώσεις)
Συντήρηση με θέρμανση - κονσερβοποίηση
Συντήρηση με τροποποιημένες ατμόσφαιρες
Τεχνολογία ειδικών ιχθυοσκευασμάτων
Υγιεινή και ποιοτικός έλεγχος αλιευμάτων
Στο φροντιστήριο λαμβάνουν χώρα επεξηγηματικές και βοηθητικές διαλέξεις πάνω σε θέματα που πραγματεύεται η θεωρία του μαθήματος για την καλύτερη κατανόησή τους από τους φοιτητές.