Image
![fst-logo](/sites/default/files/styles/large/public/images/2024-03/fst-logo.png?itok=0m_gsNUZ)
Υποχρεωτικό
Κωνσταντίνος Δελής
Το μάθημα είναι θεωρητικό.
Περιεχόμενα μαθήματος:
Εισαγωγή στη Βιοτεχνολογία και στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων - Κλασσική και σύγχρονη Βιοτεχνολογία
Λευκή, πράσινη, κόκκινη και μπλε Βιοτεχνολογία
Βασικές αρχές της τεχνολογίας του ανασυνδυασμένου DNA (γενετικής μηχανικής)
Γονιδιωματική και άλλες τεχνικές ‐omics στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων
Μικροβιακή Βιοτεχνολογία - Εφαρμογές
Βιοτεχνολογία Φυτών - Γενετικά τροποποιημένα φυτά στην παραγωγή των τροφίμων - Επιπτώσεις στο περιβάλλον
Βιοτεχνολογία Ζώων
Μέθοδοι ανίχνευσης γενετικών τροποποιήσεων (PCR, ELISA) σε τρόφιμα
Νομοθεσία που διέπει τη χρήση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στα τρόφιμα
Θέματα βιοασφάλειας και βιοηθικής