ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κωδικός μαθήματος
ΕΤΤ2011
Μονάδες ECTS
4
Εξάμηνο
Εξάμηνο Β
Κατηγορία μαθήματος
Διδάσκων καθηγητής

Σοφία Αγριοπούλου

Περιγραφή μαθήματος

Στα πλαίσια του μαθήματος αυτού θα δοθούν διαλέξεις από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος πάνω σε  διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως:

  • η διατροφική αξία των τροφίμων

  • η επεξεργασία των τροφίμων 

  • οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι συντήρησης των τροφίμων

  • ο ποιοτικός έλεγχος και η ανάλυση των τροφίμων 

  • η μικροβιολογία και η ασφάλεια των τροφίμων

  • ο οργανοληπτικός έλεγχος των τροφίμων

  • τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης 

  • τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης (συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών και των αλιευμάτων)

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα οργανωθούν και διαλέξεις από στελέχη του χώρου, επιχειρηματίες και επιστήμονες. 

Τέλος στα πλαίσια του μαθήματος αυτού θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μία επίσκεψη σε βιομηχανία τροφίμων, διαφορετική κάθε χρονιά.