Image
![fst-logo](/sites/default/files/styles/large/public/images/2024-03/fst-logo.png?itok=0m_gsNUZ)
Υποχρεωτικό
Λάμπρος Φαρμάκης
Ευγενία Σταματελοπούλου
Εισαγωγή στη Χημεία Τροφίμων. Μελέτη της δομής, ιδιοτήτων και φυσικοχημικών και λειτουργικών μεταβολών των συστατικών των τροφίμων : νερό, υδατάνθρακες, αμινοξέα, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, ανόργανα συστατικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες και άλλα πρόσθετα. Σύσταση και ιδιότητες σημαντικών ομάδων τροφίμων.
Εργαστηριακό μέρος : Προσδιορισμός υγρασία σε τρόφιμα. Ενζυμική αμαύρωση. Αντίδραση Maillard. Μελέτη οξείδωσης λιπαρών ουσιών. Ανίχνευση σακχάρων-διάκριση αναγόντων-μη αναγόντων σακχάρων. Οξύτητα τροφίμων. Προσδιορισμός αριθμού σαπωνοποίησης. Φωτομετρικός προσδιορισμός καφεΐνης. Προσδιορισμός ασκορβικού οξέος.