Image
![fst-logo](/sites/default/files/styles/large/public/images/2024-03/fst-logo.png?itok=0m_gsNUZ)
Υποχρεωτικό
Ιωάννης Καπόλος
Φώτιος Κουτρουμπής
Ευγενία Σταματελοπούλου
Το μάθημα χωρίζεται σε θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος.
Περιεχόμενα μαθήματος:
Σύσταση σταφυλής
Σύσταση του γλεύκους
Διορθώσεις στο γλεύκος
Αλκοολική ζύμωση
Λευκή οινοποίηση και Ερυθρή οινοποίηση
Ειδικές τεχνικές οινοποίησης
Σύσταση του οίνου
Μηλογαλακτική ζύμωση
Παλαίωση οίνων
Ασθένειες – θολώματα οίνων
Διαύγαση, κολλάρισμα, παστερίωση, εμφιάλωση οίνων
Νομοθεσία
Αποστάγματα
Παραγωγή αλκοολούχων ποτών
Εργαστηριακές ασκήσεις (μετρήσεις στο γλεύκος, παρακολούθηση αλκοολικής ζύμωσης, μετρήσεις-διορθώσεις, μετρήσεις στους οίνους παρασκευή τσίπουρου)