![fst-logo](/sites/default/files/styles/large/public/images/2024-03/fst-logo.png?itok=0m_gsNUZ)
Υποχρεωτικό
Υποχρεωτικό
Ιωάννης Καπόλος
Ιωακείμ Σπηλιόπουλος
Λάμπρος Φαρμάκης
Το μάθημα είναι θεωρητικό και εργαστηριακό.
Περιεχόμενα μαθήματος:
Εισαγωγή-Πρότυπα-Δειγματοληψία και προετοιμασία των δειγμάτων-Βαθμονόμηση-Αξιοπιστία Αναλύσεων
Μέθοδοι χρησιμοποιούμενοι για τρόφιμα και προϊόντα ενδιαφέροντος (ελαιόλαδο, κρέας, φρούτα, χυμοί, δημητριακά κλπ)
Προσδιορισμοί υγρασίας, τέφρας και μετάλλων σε τρόφιμα
Διαθλασιμετρία
Πολωσιμετρία
Ποτενσιομετρία
Φασματοσκοπικές τεχνικές (UV-Vis, FT-IR, NIR, AAS, φθορισμομετρία) με εφαρμογή στα τρόφιμα
Προσδιορισμός Αρωματικών Συστατικών Τροφίμων με SPME και GC-MS
Προσδιορισμός υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων με GC
Προσδιορισμός μυκοτοξινών σε τρόφιμα
Προσδιορισμός νοθείας σε τρόφιμα
Προσδιορισμό κατανομής μεγέθους σωματιδίων σε τρόφιμα
Προσδιορισμός σακχάρων με HPLC
Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων με HPLC